Salvem el Cabanyal seguirà defensant el barri valencià i espera que Rajoy "no done un cop a la taula"

2011-11-21Publicat per: Europa Press
La plataforma Salvem el Cabanyal ha destacat la seua intenció d'exposar als nous responsables polítics sortits de les eleccions generals d'este diumenge les seues raons per a defensar el barri i ha confiat que el nou Executiu presidit per Mariano Rajoy "no done un cop sobre la taula".

Així ho ha assegurat, en declaracions a Europa Press, la portaveu del moviment ciutadà, Maribel Doménech, que ha mostrat la disposició del col·lectiu a "posar-se a treballar immediatament per a acostar posicions i exposar les raons per a defensar el patrimoni cultural del Cabanyal".

En este sentit, Doménech ha comentat que les declaracions de l'alcaldessa de València, Rita Barberá, sobre que el Pla del Cabanyal es portarà a terme amb Rajoy de president són "una apreciació personal, perquè cap govern va a cometre il·legalitats i ha de respectar les ordres ministerials i judicials que estan en marxa".

Alhora, ha recordat que l'ordre del Ministeri de Cultura que va paralitzar els enderrocs del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (Pepri) del barri valencià del Cabanyal en considerar que havia espoliació es basa en el dictamen d'institucions com el Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes, la Reial Acadèmia de la Història o el Museu Nacional de Ceràmica González Martí de València.

Per esta raó, ha instat a "allunyar el tema de la situació política" i continuar "la defensa del patrimoni, que és una responsabilitat legítima de la qual caldria ocupar el Govern, no els ciutadans".