El Cabanyal acollirà l'avantguarda de les arts escèniques

2011-10-14Publicat per: El Punt Avui
Teatre emergent, dansa contemporània, cabaret i accions poètiques dramatitzades es colaran en l'interior de les cases del barri en la inauguració del I Festival Cabanyal Intim
El teatre emergent, la dansa contemporània, el cabaret underground i les accions poètiques dramatitzades es colaran en l'interior de les cases de l'emblemàtic barri del Cabanyal de València amb la inauguració del I Festival Cabanyal Intim.
Es tracta d'una “experiència escènica pionera en la ciutat”, programada els dies 22 i 23 d'octubre, que ofereix un itinerari teatral per algunes de les llars d'aquest antic poble de pescadors, “declarat Bé d'Interès Cultural, que va ser residència o refugi artístic d'il·lustres creadors com Vicente Blasco Ibáñez o Joaquín Sorolla”, han informat els responsables de la iniciativa en un comunicat.
Organitzat per la companyia Francachela Teatre en col·laboració amb la plataforma cívica Salvem el Cabanyal, la primera edició del festival presenta onze microespectacles de quinze minuts de durada, creats expressament per al festival, la temàtica del qual està relacionada amb la història del barri i els seus personatges.
Són peces per a tot tipus de públic, protagonitzats per diferents companyies i artistes residents a València com ara, Bambalina, Mou Dansa, Teatre de la Catrina o Rampova Cabaret, que donen mostra de l'energia i la vitalitat de la creació escènica valenciana actual.
El Festival Cabanyal Intim naix, a més, amb la voluntat de “donar suport a un barri que lluita des de fa anys per frenar la seua degradació i demolició”.