Media Vaca edita un llibre on 36 artistes gràfics il·lustren històries del barri

La versió dibuixada de El Cabanyal

2011-09-21Publicat per: ADN
Voliem saber per què s’ha de conservar El Cabanyal, per què és millor cuidar-lo que plantejar projectes desbaratats”, ha comentat un dels editors de Media Vaca, Vicente Ferrer, per explicar què els ha dut a publicar una obra que recull històries personals d’aquest barri mariner.

I és que, com ha recordat Ferrer, El Cabanyal era el lloc on pintava Joaquín Sorolla i el lloc on escrivia Vicente Blasco Ibáñez. Una zona, per tant, amb molta vida i amb un passat ric que ha quedat reflectit a Benvinguts al Cabanyal, que ha comptat amb la col·laboració estreta de Salvem El Cabanyal.

Les il·lustracions de 40 professionals, entre els qui destaquen Micharmunt, Lalo Kubala, Lina Vila o Sento Llobell junt a 36 artistes gràfics més, acompanyen els records de 99 persones vinculades al barri.

A més de a dins del llibre -que es podrà adquirir a les llibreries per 20 euros- els dibuixos i els relats es penjaran a les cases perquè conformen el recorregut de la 13 edició de El Cabanyal Portes Obertes, que arranca el proper cap de setmana i es prolongarà fins el 9 d’octubre.

Per a la present edició s’ha preparat un recorregut longitudinal i paral·lel a la mar per 13 cases (+1) que abasteix també la zona de El Canyamelar i Cap de França i on alguns del veïns que obren les cases són els qui conten les seues històries a l’obra, que es distribuirà més enllà de les fronteres nacionals perquè com ha apuntat Begoña Lago, editora de Media Vaca, “El Cabanyal és un patrimoni que hem de salvar entre tots”.

I precisament una manera de salvar el llegat d’un barri és contar el seu passat i el de la seua gent. “Moltes històries són intimistes i tots sabrien més del barri llegint aquest llibre”, ha matisat l’escriptor Marià Ferrer. O, també visitant els caps de setmana les cases i coneixent personalment els seus protagonistes.