Esquerra Unida denuncia la despesa de l’Ajuntament en adquisició d’immobles en el Cabanyal per al seu posterior enderrocament

2011-09-10Publicat per: EUPV
El portaveu del grup municipal d'Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha criticat el fet que la Junta Local de Govern d'ahir aprovara l'adquisició per part de AUMSA de 30 immobles en el barri del Cabanyal en el marc del desenvolupament de la gestió del Pla Especial i de Reforma Interior del Cabanyal-Canyamelar. La compra d'aquests immobles ha suposat un desemborsament per a les arques municipals de 2.131.506 euros, “la qual cosa evidencia l'enorme despesa que per als pressupostos municipals suposa el pla de prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez, ja que a aquesta quantitat caldrà sumar el cost de l'enderrocament dels mateixos”.
Per a Sanchis, “des d'Esquerra Unida volem assenyalar que l'Ajuntament té pressupostat un total de 7’5 milions d'euros per a compres d'immobles per part de AUMSA, la qual cosa, tenint en compte la situació econòmica de l'Ajuntament i l'actual crisi econòmica, evidencia la impossibilitat de dur a terme aquest pla”. Així mateix, el dirigent d'esquerres ha rebatut l'afirmació del govern del PP que la compra d'immobles és l'única opció que tenen mentre estiga en vigor l'ordre ministerial que paralitza el PEPRI.
“No solament no és així, sinó que l'Ajuntament deuria haver deixat d'adquirir immobles per al seu hipotètic posterior enderrocament i centrar-se més en la concessió de llicències, especialment, en l'obertura de comerços que permeteren una recuperació econòmica del barri”, ha dit l'edil. És per açò, per la qual cosa des d'Esquerra Unida “sol·licitem la paralització de l'adquisició d'immobles mentre el PEPRI seguisca paralitzat en el Tribunal Constitucional i que els ja adquirits siguen rehabilitats i llocs a la disposició d'un ús social, cultural o comercial, tal com estan plantejant els veïns i comerciants del barri”.
“Considerem que només així ens evitarem continuar destinant diners per a la consecució d'un pla que igual no es pot realitzar”, ha indicat el regidor, qui ha defensat la necessitat de destinar els diners municipals per a invertir en el futur del barri i no en la seua destrucció.