Compromís aposta perquè l’ajuntament faça una rehabilitació integral del Cabanyal

2011-05-10Publicat per: Compromis
El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, rebutja l’ampliació de l’avinguda Blasco Ibáñez com a opció i opta per revitalitzar el barri, fent-lo zona estudiantil i respectant la trama històrica
Compromís per València ha traslladat al seu programa electoral la posició mantinguda sense fissures al llarg de la passada legislatura i més enrere respecte del barri del Cabanyal que passa, segons ha explicat el seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, per “escometre des de l’Ajuntament una rehabilitació integral en aquesta zona que, lògicament, seria incompatible amb la prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez”

Per a Ribó, aquesta és “una opció completament allunyada de l’interés general de la ciutat i del propi barri, un projecte destructor d’un patrimoni urbanístic de gran valor, únic i genuí de la nostra ciutat. La prolongació és un projecte basat en l’especulació urbanística amb paràmetres urbanístics i socials del segle passat i, també, d’una altra època econòmica on tot valia o tot es donava com a bo. Pensem que, a més de tot, es tracta d’una operació ruïnosa econòmicament”.

“La nostra, davant els dubtes que poden tindre unes altres formacions polítiques que s’havien oposat al projecte, és una posició ferma i contundent”, hi afegí.

En contraposició a això, el candidat de Compromís explicà que la seua coalició aposta “per una rehabilitació integral, impulsada i promocionada des de l’Ajuntament però en estreta col·laboració amb les universitats, que recupere una trama històrica valuosíssima que pot esdevenir en poc temps en un al·licient turístic de primera magnitud”.

“La revitalització, en tot cas, també passaria per portar gent jove al barri, convertint-lo, per la seua proximitat als campus, en zona universitària i estudiantil, on els joves puguen residir i fer les seues activitats. Un projecte viable, amb futur i que enriquirà la vida de València i dels seus habitants a més de recuperar un barri genuí i valuós”, conclogué.