Membres de Salvem el Cabanyal són desallotjats del ple per exhibir un cartell en què acusen el PP d'espoliar"

2004-10-06Publicat per: Vilaweb
Una dotzena de membres de la plataforma Salvem el Cabanyal ha sigut desallotjada hui del ple de les Corts Valencianes després que exhibira des de la tribuna dels convidats un cartell en què acusava els populars d''"espoliadors" per tirar endavant la reforma de la Llei de Patrimoni Cultural.
Onze representants de la plataforma es van situar un al costat de l''altre amb lletres enganxades a la roba que, alineades, formaven un cartell amb el lema "Espoliapors", un joc de paraules amb el qual acusen el PP de propiciar l''espoliació del patrimoni i de causar la por al barri del Cabanyal.
Els membres de Salvem el Cabanyal van descobrir el missatge, que fins aleshores havia estat ocult, davant dels escons populars, just en el moment en què es disposava a intervindre per primera vegada la diputada del PP Carmen Nacher per a replicar al PSPV al començament del debat del projecte de llei de modificació de la Llei de Patrimoni Cultural.
La vicepresidenta de les Corts, Rosa María Barrieras, va demanar llavors als servicis de la Cambra que desallotjaren el públic per "realitzar manifestacions a la tribuna", si bé no va caldre perquè els representants de la plataforma van anar abandonant voluntàriament l''hemicicle, entre aplaudiments dels diputats del PSPV i d''EU-Entesa. Posteriorment, se''ls va sol·licitar les dades d''identificació.
L''advocat de la plataforma, José Luis Ramos, va assenyalar, després de l''incident, que la protesta obeïx al fet que la llei "autoritza alterar i enderrocar patrimoni històric protegit", el que constituïx, segons l''opinió de Salvem el Cabanyal, un "acte d''espoliació". "Els que aproven una llei que permet alterar i enderrocar patrimoni protegit són espoliadors, per moltes prerrogatives que tinguen com a diputats", va assenyalar Ramos, qui va assegurar que només s''han de sentir al·ludits aquells que no tinguen "la consciència tranquil·la".