Comunicat 12-05-2016

Respecte a la notícia publicada al diari Levante EMV, amb data 2016.05.12, manifestem que el titular d’esta notícia “del Cabanyal demana a Ribó que serveis socials i policia” entrin ja “en els habitatges ocupats” no correspon a cap petició de la Plataforma Salvem el Cabanyal, no s’ha tractat, ni té res a veure amb els temes tractats en la reunió mantinguda amb el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de València.

En esta reunió se’ns va donar a conèixer l’estat actual de les diferents actuacions en matèria urbanística que l’Ajuntament té previstes de forma immediata, així com l’estat actual en la tramitació de les normes transitòries i dels ajuts per a la rehabilitació d’edificis i habitatges que són tan necessàries per a la regeneració del barri.

Respecte al tema de les ocupacions de cases, hem manifestat en repetides ocasions de la complexitat d’este tema i la necessitat que l’administració propose solucions, amb l’atenció i la sensibilitat social que requereix, per a les famílies que están en estes condicions per la falta de recursos econòmics.

Mentre es posen en marxa solucions a este tema, cal que es garanteixin les condicions de convivència al barri, i alleujar els problemes resultats de la degradació que els veïns portem suportant des de fa 18 anys fins a l’actualitat.

L’estat de degradació que pateix el Cabanyal actualment és el resultat de la política duta a terme per l’anterior equip de govern, del Partit Popular, des de 1998 fins a 2015. Ens consta que l’actual equip de govern de la ciutat de València està compromès amb la rehabilitació del Cabanyal, i està posant en marxa nombroses iniciatives des de les diferents àrees del govern municipal per frenar la inèrcia del procés de degradació que han trobat en arribar a l’alcaldia. Sabem que les dificultats econòmiques i administratives pròpies de la solució dels problemes del Cabanyal, fan que les solucions siguin més lentes del que tots voldríem i animem a l’administració a treballar com ho està fent en sentit positiu per a la rehabilitació del Cabanyal.