Convocatòria per evitar un desnonament al Cabanyal

Totes les dades que se comenten a continuació estan comprobades i hem vist els documents que acrediten els ingressos fets al compte bancari de Cabanyal 2010 fins al mes de juny.

QUÈ ESTÀ PASSANT?

L’ajuntament de València vol tirar a Elsa Dos Santos de sa casa. És un objectiu fàcil: dona, immigrant, pobra i mare d’un menor. Viu al Cabanyal des del 2007, en la zona que el consistori pretén enderrocar per ampliar l’avinguda de Blasco Ibáñez fins la mar. La casa és propietat del Pla Cabanyal-Canyamelar, nova denominació de l’antiga i polèmica Cabanyal 2010, l’empresa pública que se dedica a comprar les cases a preus irrisoris amb l’objectiu de tancar-les i afonar-les només puga. Un fet que ha generat un ambient de forta degradació al barri. L’ajuntament va denunciar Elsa l’any passat perquè deixà de pagar-li un parell de mensualitats. Al poc, saldà el deute, però la maquinària judicial ja estava en marxa. Elsa mai no rebé cap notificació. Ni de l’ajuntament ni del jutjat. S’assabentà de la denúncia perquè fa uns dies arribaren uns policies amb una ordre de desnonament. Ella no estava a casa i obrí la porta Xangó, el fill. Com es tractava d’un menor, no pogueren efectuar el desallotjament, però deixaren avís de què tornarien hui dijous cap a les 13 hores.

S’ha cursat una convocatòria popular perquè a partir de les 11 hores la gent es concentre a la porta de casa d’Elsa (carrer Francesc Eiximenis 28, junt al mercat del Cabanyal) per evitar-hi el desnonament i que l’ajuntament, a continuació, tapie la casa i la derruïsca per dins.