Comunicat de la Plataforma sobre el document del Consell d’Estat

Informe preceptivo del Consejo de Estado.

El Consejo de Estado d’Espanya informa favorablement sobre la inconstitucionalitat de la llei 2/2010, de 31 de marzo, de la Generalitat, de “Medidas de protección y revitalización del conjunto histórico de la ciudad de Valencia”.

I ja són dos vegades, una: el Decret–Llei d’urgència de gener, dos: la llei 2/2010.

Les dos disposicions fetes a mesura, com els trages, són deslegitimades de forma contundent pel Consell d’Estat.

Els derrocaments no poden continuar, els veïns que defenem la vida i el patrimoni cultural i vital demostrem, una vegada més, que tenim raó.

La Plataforma Salvem El Cabanyal reconeix i agraïx l’esforç del Consell d’Estat per haver entés la urgent necessitat el seu informe. Agreix la sensibilitat social que han demostrat al treballar de forma serena però amb la urgència que l’ocasió requeria.

També reconeixem l’esforç que està fent el Ministeri de Cultura per a sortejar i contrarestar totes les trampes, mentides i mesquineses que des de l’administració local i autonòmica se li estan plantejant.

Adjunt remetem l’informe complet del Consell d’Estat.

Novament, de nou, una altra vegada, hui 8 de març del 2010:

  1. Sol·licitem i exigim a l’Ajuntament de València i a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme I Habitatge, que procedisca a la suspensió de totes les actuacions administratives relacionades amb el Pla.
  2. En particular, exigim que s’adopten les mesures oportunes que suspenguen l’acte de Notificació d’alçament d’actes de pagament i ocupació en l’àmbit expropiatòria 5.02 del carrer Sant Pere siga suspés i que es comunique a totes les persones esmentades la suspensió del mateix, utilitzant per a això les mesures – EN ESTE CAS SÍ D’URGÈNCIA- oportunes: publicitat en mitjans de comunicació i comunicació personal urgent.
  3. El futur, el progrés, l’ocupació en la ciutat i en el Cabanyal estan en un pla de rehabilitació sense destrucció. Un pla urbà amb participació ciutadana que comptaria amb la col·laboració de les tres administracions local, autonòmica i central i el que és més important amb la col·laboració de tota la societat valenciana: treballadors, xicotets empresaris, propietaris de comerços que actuarien com a catalitzadors de la iniciativa privada, etc.
  4. La rehabilitació que ens mereixem és integradora. Una vegada més volem fer pública la nostra disposició a participar a un pla de rehabilitació amb la participació de totes les organitzacions públiques i socials de la ciutat. Fins assolir un consens general.

Cabanyal, 8 i 9 d’Abril de 2010